Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου


«Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης μας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο».

Συναντήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα (18-04-2016) ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 το Προεδρείο της Ένωσης μας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο κο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο,
προκειμένου του εκτεθούν τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθιας.
  Κυρίαρχο θέμα που αναδείχθηκε ήταν η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, κυρίως μετά την επαναλειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, αλλά και την σύσταση νέων θεσμών (Κ.Α.Μ., Αστυνομικός της Γειτονιάς), πρόβλημα που υφίσταται και συνεχώς διογκώνεται παρά τις συνεχείς μας πιέσεις τόσο στην Φυσική, όσο και στην Πολιτική Ηγεσία.
  Για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος ζητήθηκε η πλήρης επάνδρωση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό. 

  Επίσης τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. σε καθημερινή βάση με Διμοιρία Υποστήριξης που συγκροτείται από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθιας και έχει ως συνέπεια την απογύμνωση των Υπηρεσιών μας, το οποίο σε συνδυασμό με την έλλειψη δύναμης προκαλεί καταπόνηση στους συναδέλφους μας, καθώς και ελλιπή αστυνόμευση στον Νομό μας. 

  Το θέμα αυτό τέθηκε διεξοδικά στην συνάντηση που προηγήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, με την συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας και Αρκαδίας, για την οποία εκδόθηκε το από 18-04-2016 δελτίο τύπου.

 Από την Ένωσης μας ζητήθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας να μην ενισχύει καθημερινά το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με Διμοιρία Υποστήριξης, καθώς έχει επιφορτιστεί και με άλλα καθημερινά καθήκοντα, όπως μεταγωγές κρατουμένων, φύλαξη και μεταγωγές κρατουμένων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα κ.τ.λ.. 

  Πέραν αυτών τέθηκαν υπ’ όψιν του και τα θέματα ασφάλειας του προσωπικού του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και οι κίνδυνοι που ελλοχεύον από την μη επάνδρωση των περιμετρικών σκοπιών και της διαχείρισης κρατουμένων, καθώς και θέματα υγιεινής τόσο του αστυνομικού προσωπικού, όσο και των κρατουμένων.  

  Επιπλέον τέθηκε το θέμα της μη χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό και την έκδοση της Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση. 

  Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, δήλωσε γνώστης των υπαρχόντων προβλημάτων, τα οποία έχει διαπιστώσει και αυτοπροσώπως, τονίζοντας πως γνωρίζει ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειας μας και θα σταθεί αρωγός στην επίλυση τους.

  Για την ενίσχυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, με Διμοιρία Υποστήριξης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, έχει ήδη δρομολογηθεί απεμπλοκή της κατά μια ημέρα σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από την 20-04-2016, την οποία θα προσπαθήσει να διατηρήσει ή και να ενισχύσει.    
  Το Δ.Σ. της Ένωσης μας έθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και ευελπιστεί επιτέλους να εισακουστούν και να δοθούν άμεσες και μόνιμες λύσεις.

Αρχείο